FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Olen toiminut jo pidempään alalla. Voinko saada kurssilta silti jotakin irti?

Kurssimme rakentuvat meidän oppimaamme sekä siihen, minkälaista työkulttuuria haluaisimme luotsata pidemmälle alalla Suomessa. Ns. “old school” paikallinen “Suomi-tekeminen” ei siis ole kulmamme. Jos tuntuu, että voisit päivittää osaamistasi ja saada siihen uutta näkemystä, pohdi, olisiko tämä siihen sopiva väylä!

Minulla ei vielä ole alalta enempää kokemusta tai koulutusta. Voinko silti hakea ohjelmaan tai osallistua yksittäisille luennoille?

Kyllä voit. Emme valitse osallistujia mukaan pelkästään heidän taustansa, vaan myös heidän asenteensa ja motivaationsa perusteella.

Osallistuin jo BBG AD Bootcampiin kesällä 2022. Onko näissä kursseissa minulle mitään uutta informaatiota?

Kevään 2023 kursseilla pyritään menemään syvemmälle omiin työnkuviin ja niiden tiettyhin työtehtäviin. Sisällöt 2. ja 3. apulaisohjaajien kursseilla mukailevat kesän 2022 ohjelmaa, mutta vievät tekemistä pidemmälle. Etenkin, mikäli olet urallasi alussa tai jokin työtehtävä on sinulla tähtäimessä, kurssit voivat antaa paljon lisää tietoa ja taitoa.

Olen töissä pidemmällä sopimuksella toisessa yhtiössä, enkä usko, että olisin toistaiseksi kiinnostunut tekemään töitä BBG:n kanssa. Voinko silti hakea kurssille mukaan?

Kyllä voit. Työnantajasi voi maksaa osallistumisesi, kuten kenen tahansa työntekijän täydentävän perehdytyksen ja koulutuksen. Emme velvoita, että kaikki osallistujat sitoutuisivat tekemään työnsä BBG:n kanssa tulevaisuudessa.

En pääse osallistumaan kaikille luennoille. Onko osallistumispakkoa?

Kursseihin ilmoittautuminen on sitovaa. Mikäli otat opiskelupaikan vastaan, sitoudut maksamaan kurssipaikastasi. Jos et pääse osallistumaan kaikille luennoille, emme lähtökohtaisesti voi järjestää korvaavia luentoja. Mikäli olet paljon poissa, tämä huomioidaan kurssitodistuksessasi.

Kuinka paljon aikaa itsenäiseen työhön tulee varata?

2. ja 3. apulaisohjaajien kursseilla itsenäiseen työhön on hyvä varata 60-100 tuntia oman taitotason mukaan. Mikäli et ole tottunut Excelin käyttäjä, suosittelemme itsenäistä opiskelua etukäteen tai Emman Excel-kouluun osallistumista.

Minulla ei ole omalla koneellani MS Excelia käytössä. Voinko käyttää jotakin muuta taulukko-ohjelmaa sen sijaan?

Kurssilla jakamamme dokumenttipohjat ja opetus perustuu MS Excelin ominaisuuksiin. Mikäli käytät jotakin muuta taulukko-ohjelmaa, sinun tulee itse osata esim. luoda vastaavia funktioita siinä. Opettajillamme ei välttämättä ole osaamista muiden ohjelmien käytön ohjeistuksessa.

Hain molempiin kursseihin. Onko mahdollista, että pääsen vain toiseen?

Priorisoimme sen, että mahdollisimman moni hakija pääsisi ainakin jommalle kummalle hakemalleen kurssille. Pyrimme kuitenkin huomioimaan kaikkien hakijoiden toiveet myös kurssien yhdistämisestä.

Millä perusteella valitsette kurssien osallistujat?

Priorisoimme hakijan motivaation uuden oppimiseen ja mahdollisuuden sitoutua kurssille. Pyrimme valitsemaan niitä, joilla on eniten potentiaalia kyseisiin työtehtäviin lähitulevaisuudessa. Meillä kuitenkin asenne ratkaisee eniten – koska hyvien tyyppien kanssa on aina parasta tehdä töitä!

Ketkä osallistuvat hakemusten läpikäyntiin ja osallistujien päättämiseen?

Hakemuksia käyvät läpi sekä koulutusvastaavamme Iiris Orasmaa, että HR-tiimimme ja koulutuskoordinaattorimme. Samalla tiimillä toteutetaan myös haastattelut ja tehdään lopulliset valinnat kursseille osallistuvista tekijöistä.

En pysty sitoutumaan kummallekaan kurssille, mutta haluaisin osallistua yksittäisille luennoille kertamaksulla. Miten se tapahtuu?

Kurssien ja niiden aikataulujen varmistuessa julkaisemme erillisen mahdollisuuden ilmoittautua yksittäisille luennoille. Seuraile siis sivuja ja sosiaalisen median kanaviamme tammikuussa 2023!

Tiedän edellisen BBG AD Bootcampin olleen maksuton. Miksi peritte nyt osallistumismaksua?

Edellinen bootcamp toteutettiin BBG:n omarahoituksella ja vierailijoiden pro bono-osallistumisena pilottina. Ohjelman kokonaiskustannukset olivat n. 40 000 €. Seuraavien kurssien osallistumismaksut kattavat vain pienen osuuden kurssin järjestyskustannuksista, jotka nojaavat yhä suurilta osin sekä BBG:n omarahoitukseen, että sponsorien saamiseen mukaan projektiin.