BBG 2nd AD Bootcamp / Spring 2023

2. apulaisohjaus: call sheetit

Tuotantoja tehdään jatkuvasti enemmän ja Pohjoismaissa on suuri pula ammattitaitoisista apulaisohjausosaston tekijöistä. Kokeneita osaajia ei saada kentälle hetkessä – mutta jostakin on aloitettava! BBG järjesti ensimmäisen BBG AD Bootcampin kesällä 2022 löytääkseen ja kouluttaakseen eteenpäin potentiaalisimpia tulevia apulaisohjausosaston taitureita. Nyt ohjelma saa jatkoa kahdella kurssilla keväällä 2023 – tällä kertaa työtehtäviin eritellyillä versioilla!

Olet nyt 2. apulaisohjaajille suunnatun kurssin sivuilla. Kurssi on tällä hetkellä käynnissä, eikä siihen voi enää hakea mukaan.

Kurssin taustat

BBG AD Bootcampin tavoite on luoda vakaa pohja apulaisohjausosaston töiden aloitukseen tai niissä tarvittavien taitojen lisäkehitykseen. Ohjelma toteutetaan keväällä 2023 kahden kurssin kokonaisuutena. Osa kurssien sisällöstä on samaa, ja osa omaansa. Hakijat voivat ilmoittaa halukkuudestaan molempiin tai vain yhteen kurssiin.

2. apulaisohjaajille suunnatun kurssin taustalla on vahva tarve saada kentälle enemmän itsenäisiä aikatauluttajia toimimaan yhdessä settiä pyörittävien apulaisohjaajien kanssa. Kurssin tavoitteena on konkretisoida työn vaatimustasoa ja antaa opiskelijoille työkaluja toimia tuotannossa callsheeteja pyörittävän 2. apulaisohjaajan roolissa. Opetukseen sisältyy sekä luentoja, että teknistä työtä, keskusteluja eri osastojen edustajien kanssa ja henkilökohtaista sparrausta ja mentorointia. Kurssi on kuitenkin täydennyskoulutusta olemassa olevaan osaamiseen, joten valmius kyseiseen työtehtävään ei kuitenkaan synny yksistään siihen osallistumalla.

Kurssien yksittäisiin luentoihin voi osallistua myös freelancerina tai firman edustajana.

Kurssin sisältö ja aikataulu

Luennot 1 & 2: yhdistetty koulutuspäivä lauantai 4.2. klo 9-16:30 (sis. lounastauon) – LIVE
Kurssin avaus ja esittely (Iiris Orasmaa)
1. apulaisohjaajan työnkuva ja apulaisohjasosaston vastuut tuotannossa (Iiris Orasmaa)avoin myös kurssin ulkopuolisille osallistujille!

Luento 3: tiistai 7.2.2023 klo 17:00-20:00 – LIVE & ZOOM
2. apulaisohjaajan työn sisältö ja perehdytys call sheet-workflowhun (Aino Niemi)avoin myös kurssin ulkopuolisille osallistujille!

Luento 4: lauantai 11.2.2023 klo 12:00-15:00 – LIVE & ZOOM
Tyypillisimmät MMS-työt, näyttelijöiden aikataulujen hallinta ja yhteistyö 1. apulaisohjaajan kanssa (Aino Niemi, Iiris Orasmaa)

Luento 5: tiistai 14.2.2023 klo 17:00-20:00 – LIVE & ZOOM
Call sheetit ja työaikasuunnittelu, osa #1 (Aino Niemi)

Luento 6: tiistai 21.2.2023 klo 17:30-20:30 – LIVE & ZOOM
Call sheetit ja työaikasuunnittelu, osa #2 (Aino Niemi)

Luento 7: torstai 23.2.2023 klo 17:00-20:00 – LIVE & ZOOM
Yhteistyö tuotanto- ja lokaatio-osaston kanssa (Aino Niemi)

Luento 8: tiistai 28.2.2023 klo 17:00-20:00 – LIVE & ZOOM
Call sheetit ja työaikasuunnittelu, osa #3 (Aino Niemi)

Luento 9: lauantai 22.4.2023 klo 11:00-14:00 (sis. tauon) – ZOOM
Yhteistyö puku- ja maskiosastojen kanssa (Iiris Orasmaa)

Luento 10: lauantai 29.4.2023 (kellonaika tarkentuu myöhemmin) – LIVE
Wrap up (Iiris Orasmaa)


Varaamme myös oikeuden muutoksiin ja tarkennuksiin kurssin sisällössä ja aikataulussa.

Kurssilla keskitytään vahvasti call sheet-workflowhun ja  2. apulaisohjaajan hedelmälliseen yhteistyöhön sekä muiden apulaisohjausosaston tekijöiden, että muiden osastojen kanssa. Kurssin osallistujat keskittyvät niiden aikana valmistelemaan vastaavia materiaaleja, kuin työssään 2. apulaisohjaajana tulisivat tekemään. Lisäksi ohjelmassa käydään läpi osaston yleistä työnjakoa ja settikäytäntöjä sekä konsultoidaan eri osastojen ammattilaisia hyvästä yhteistyöstä apulaisohjaajan tehtävissä. Varsinaisen opetuksen lisäksi osallistujille on tarjolla kurssin aikana henkilökohtaista ohjausta ja mentorointia sekä keskustelumahdolisuuksia muiden tekijöiden kanssa.

Kaikilla opiskelijoilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone MS Excelilla sekä vapaavalintaisella dokumenttiohjelmalla (esim. MS Word, Pages, Google Docs, LibreOffice).

Opetus toteutetaan osittain lähiopetuksena Helsingissä ja osittain etäopetuksena Zoomin välityksellä. Ohjelmaan kuuluvat tehtävät kukin osallistuja tekee omalla ajallaan omiin aikatauluihinsa sopien. Itsenäiseen työhön kurssin ulkopuolella on hyvä varata 80-100 h lähtötasosta riippuen. Tämän lisäksi jokaiselle osallistujalle on varattu kolme omaa henkilökohtaista tapaamista ohjaavan opettajan tai valmentajan kanssa ohjelman aikana, jotka sovitaan yhdessä osallistujan kanssa. Kaikkia tapaamisia ei ole pakko käyttää, mikäli ei itse halua.

Opetusta on sekä suomeksi, että englanniksi.

Kurssin voi halutessaan yhdistää kurssin kevään 2023 3. apulaisohjaaja-kurssin kanssa.

Opettajat kurssilla

Iiris Orasmaa, 1. apulaisohjaaja

 • toiminut 1. apulaisohjaajana 15 vuoden ajan kaiken kokoisissa tuotannoissa
 • kuvannut lukuisissa Euroopan maissa sekä USA:ssa ja Djiboutissa Afrikassa
 • opettanut mm. Aalto Yliopistolla Helsingissä, Greenwich Universityssa Lontoossa ja Frans Schartaus Handelsinstitutissa Tukholmassa
 • opiskellut useissa eri täydennyskoulutuksissa Euroopassa, mm. Focal Resourcen, 1st Option Safetyn, Erich Pommer Instituten alla

Tutustu Iiriksen työhistoriaan paremmin täällä (englanniksi).

Aino Niemi, 1. ja 2. apulaisohjaaja

 • aloittanut uransa apulaisohjausosastolla 18-vuotiaana
 • painottanut osaamistaan etenkin aikataulutukseen ja tuotantosuunnitteluun
 • valmistunut taiteen kandidaatiksi Aalto Yliopiston tuottamisen linjalta, jatkaa parhaillaan opintojaan maisteripuolella
 • opettanut mm. Omniassa Helsingissä ja Frans Schartaus Handelsinstitutissa Tukholmassa

Tutustu Ainon työhistoriaan paremmin täällä (englanniksi).

Varaamme mahdollisuuden muutoksiin osallistuvien opettajien osalta mm. tulevien tuotantojen aikataulujen ollessa vielä osittain auki.

Hakuprosessi

Olet ideaali osallistuja, mikäli

 • haluat työllistyä nimenomaan 2. apulaisohjaajan tehtäviin tulevaisuudessa
 • olet tarkka, määrätietoinen tekijä, joka pitää “paperien pyörittelystä” ja jolla on silmää kauniille ja selkeille dokumenteille
 • haluat työksesi mahdollistaa muiden osastojen sujuvan työn ja elokuvan toteutuksen parhaalla mahdollisella tavalla sekä tarinalle, että tuotannolle
 • sinulla on jo jotakin työkokemusta tai harjoittelukokemusta alalta / alan opinnot loppusuoralla / vahva tausta harrastelijatuotannoista / toisen osaston työkokemusta, jota haluat soveltaa myös AD-osaston töihin – kuitenkin motivaatio ja ohjelmaan sitoutuminen on kokemustakin tärkeämpää!
 • sinun on mahdollisuus osallistua joustavasti opetukseen mainitulla aikavälillä
 • olet kesästä 2023 eteenpäin tai pian sen jälkeen vapaana täyspäiväisiin tai puolipäiväisiin töihin
 • olet kiinnostunut tekemään töitä BBG:n kanssa

Kurssi ei anna virallista pätevyyttä tiettyyn työtehtävään. Kaikki osallistujat saavat kuitenkin työstään kirjallisen todistuksen ja vapaamuotoisen arvion tehtäviensä suorittamisesta.

Osallistumismaksu kurssille

Osallistumismaksu per kurssi yksityishenkilölle 350 € (sis. alv)
Osallistumismaksu molemmille kursseille yksityishenkilölle 500 € (sis. alv)
Osallistumismaksu per kurssi yrittäjälle tai yrityksen kautta osallistuvalle 435 € (sis. alv)
Osallistumismaksu molemmille kursseille yrittäjälle tai yrityksen kautta osallistuvalle 620 € (sis. alv)
BBG:n jäsenen osallistumismaksu per kurssi 150 € (sis. alv)
BBG:n jäsenen osallistumismaksu molemmille kursseille 215 € (sis. alv)

Lisäkysymyksiä? Lue kurssien FAQ tältä sivulta!

Mikäli sinulla on kysymyksiä kursseihin tai hakuprosessiin liittyen, voit olla yhteydessä koulutuskoordinaattori Anskuun sähköpostitse ansku@blockbustersgang.com.

Valitettavasti kurssille ei oteta enää hakemuksia sisään.